San Francisco

De skyline van SF vanaf de boot naar Alcatraz.
De skyline van SF vanaf de boot naar Alcatraz.

20140626-204149-74509440.jpg

View vanaf Lombard street.
View vanaf Lombard street.
Lombard street
Lombard street
Lombard street vanuit de auto
Lombard street vanuit de auto
Painted Ladies bij Alamo square.
Painted Ladies bij Alamo square.
Golden Gate Bridge
Golden Gate Bridge

Na de natuur nu weer een stad, en wat voor een! Bij het binnenrijden over de freeway merk je dat het geen klein dorp is. We komen ‘s-middags aan bij Union square, het “centrum” .  Het is toch wel een stuk frisser en daar zijn we niet echt op gekleed. Eerst maar een vestje oid kopen, want die hebben we echt wel nodig. Van 99 F naar 53 F is best een groot verschil. We hebben het voor het eerst tijdens deze reis koud! Wat jammer moeten we dus even shoppen ;).  We vinden al snel wat bij Adidas!  Daarna even rond gereden in de stad, dit tot grote onvrede van Jos. Als je nl. net in deze stad bent is het verkeer niet echt een feest, het is ook nog zondag, en alles is eenrichtingsverkeer verkeer. Uiteindelijk vinden we toch een plaatsje, dicht bij Fishermanswarf. En we kijken direct waar we morgen ochtend voor Alcatraz moeten zijn.

Dag 2: Vroeg op, om 10.00 uur hebben we kaartjes voor Alcatraz, de boot vertrekt rond 9.30 uur. Vandaag is het wat mooier weer dan gisteren en gelukkig ook wat warmer. De tocht naar “the Rock” is top, mooi uitzicht op de stad en de Golden Gate Bridge met de pilaren in de mist. Echt apart om te zien. Alcatraz is super cool, je krijgt een audiotour van bewakers en vroegere gevangen, zo ben je echt in het verhaal. In de middag hebben we de bijna 400 treden (365 geteld, maar wellicht wat overgeslagen) naar Telegraph-hill beklommen. Het was een pittig klimmetje, maar zeker de moeite waard. Daarna zelf met de auto Lombard street gereden, de bochtigste straat ter wereld, 8 haarspeld bochten, slechts 18%. De steilste straat is Filbert street, 31% maar liefst! In de avond een route gemaakt om morgen te gaan doen met het openbaar vervoer.

Dag 3: vandaag met de Muni de stad in, eerste met de oude, bekende kabeltrams Nob Hill op, nu is het nog niet zo druk. Op Nob Hill heb je echt een tof uitzicht op de schuine straten van de stad. Daarna met de bus naar de Golden Gate Bridge, we hebben echt geluk vandaag. Het is super helder weer, dus geen mist bij de

brug. We gaan niet fietsen en daar ben ik (Sonja) best blij om, de brug is hoog!!! Pfff best eng… We lopen een stukje de brug op en keren daarna om.
Daarna met de bus naar Alamo square, naar de painted ladies, waarvan er twee in de steigers staan, het is zeker een mooie view, vooral het contrast tussen oud en nieuw. Ook hebben we China town bezocht, de een na grootste ter wereld. Erg leuk om doorheen te slenteren langs winkels en eetgelegenheden. Tot slot de stad van boven bekeken vanaf Twinpeaks!
Een super gave stad. Nu op naar het zuiden, via highway 1 naar Los Angeles, via Monterey, hopelijk is het daar wat warmer.