Monterey

Monterey bay aquarium
Monterey bay aquarium
De Lone Cypress
De Lone Cypress
Monterey bay aquarium
Monterey bay aquarium
Kust van highway 1
Kust van highway 1

Vandaag via Highway 1 (volgens zeggen de mooiste weg van de VS) naar Monterey. Hopelijk is het daar wat warmer, want in Pacifica regent het!
De weg is mooi en na een poosje wordt het droog en breekt ook de zo’n door, gelukkig. Zo ziet alles er toch gezelliger uit. Monterey is een gemoedelijk stadje en we bezoeken de nummer 1 attractie….. Het aquarium. Het is enorm groot, dus vanmiddag de ene helft en morgen de andere.

Dag 2: Na het ontbijt willen we eerst 17 mile drive doen (met de lone cypress), maar het is erg mistig aan de kust, dus misschien in de middag. We besluiten eerst de tweede helft van het aquarium doen, wauw wat gaaf! Onwijs mooie kwallen en een heus zeeaquarium, met mega tonijnen en haaien! Daarnaast hebben ze ook zee-otters. Het aquarium doet erg goed werk voor de oceanen in de wereld en is de entree prijs dubbel en dwars waard. Na dit bezoek is tot onze vreugde ook de mist opgetrokken. Dus 17 mile drive, here we come. Het is een mooie route langs de oceaan. Mooie ruige kust. We stoppen her en der en lopen ook even de oceaan in, koud!!! De lone cypress staat langs deze route. Een 250 jaar oude cypress, welke alleen op een rots groeit. Het is naar zeggen de meest gefotografeerde boom ter wereld. Helaas is ook de mist weer op komen zetten. Echt een heel apart fenomeen dat hier de mist zomaar opkomt en weer verdwijnt. Morgen richting LA, de laatste 3 dagen!

Eén antwoord op “Monterey”

  1. Wij hadden ook mist en bewolking toen we 17-mile deden…is jammer, maar het is toch wel een mooie route zo vlak langs de zee, rotsen etc.

    O ja en de Lone Cypress hangt bij ons in de tuin….zelf gefotografeerd hahaha

Reacties zijn gesloten.