Mount Rushmore & Devils Tower

Vandaag weer vroeg op en na een ontbijt in het hotel rijden we naar Mount Rushmore. Ongeveer 30 minuten tijden. Omdat we vroeg zijn (8:30 am) is het nog niet zo druk en het is mooi weer, iets waar de meeste Amerikanen verbaasd over zijn…. 

Het beeldhouwwerk bestaat, van links naar rechts, uit de gezichten van George Washington (1e), Thomas Jefferson (3e), Theodore Roosevelt (26e) en Abraham Lincoln (16e). Deze vier presidenten stonden, in de visie van Gutzon Borglum, symbool voor de eerste 150 jaar van de Amerikaanse geschiedenis, elke president uniek op zijn eigen manier. Ze zijn met name met behulp van dynamiet uit “gehakt” (90%) en het laatste stukje middels een lucht hamer met compressor. Het is mooi gemaakt en gaaf om te zien.  Er is een trail wat onder de beelden doorloopt waardoor je telkens een andere president ziet. Wanneer we terug bij de auto zijn is het inmiddels een stuk drukker geworden, goede timing dus …..

Point of view Presidential trail

De volgende staat die we aandoen is Wyoming. We gaan op weg richting Gillette, flinke regenval valt ons ten deel. Als we aankomen bij Devils Tower National monument klaart het weer op en is het weer prima toeven.

Let op: er volgt nu educatieve info 🙂
Devils Tower is is een grote monoliet van intrusief gesteente. Het is het eerste nationale monument in de VS, dat in 1906 door Theodore Roosevelt is opengesteld. Het was voor de Native Amerikaan een heilige plek. Er wordt ook nog steeds gebeden.

Wij vinden het vooral indrukwekkend! Omdat het een Nat. Monument is kunnen wij op onze America the Beautiful pass naar binnen en hoefde dan ook geen entree te betalen, we blijven tenslotte Hollanders. Op het park zelf hebben we ook nog Prairie hondjes gespot. Ja die zitten ook in Blijdorp maar in het wild spotten is echt veel leuker, het kost een paar centen maar dan heb je ook wat.

USA Weetje:
een gelijkwaardige kruising heeft 4 stopborden, diegene die als eerste de kruising nadert en stilstaat mag als eerste weer gaan rijden. Super handig.