Page – Horseshoe Bend & Lake Powell

2 juli:
Vandaag is een feestdag, Sonja is jarig 😘. Na ruim 2 weken nationale parken gunnen wij ons zelf een rustdag. We ontbijten in het hotel, doen wat noodzakelijke boodschappen bij Walmart en crashen bij de pool. Een heerlijke zonnige dag met ruim 33 graden kortom prima toeven. ’s Avonds eten we bij Big John BBQ, een oud benzinestation omgebouwd tot bbq restaurant. De zonsondergang bij de Glen Canyon Dam mag natuurlijk niet ontbreken.

3 juli:
Dag 2 in Page, vandaag doen we de Horseshoe Bend aan. De colorado river in een 270 graden bocht. Dit is in de loop van de tijd een behoorlijk populaire spot gebleken. Er is nu een hek bij de “afgrond” en de parkeerplaats is betaald parkeren. De wandeling ernaartoe is nog wel het zelfde… vol in de zon een heuvel over door mul zand. het uitzicht blijft fantastisch. ’s Middags gunnen we ons zelf wederom rust aan het zwembad. ’s Avonds bij Wahweap Overlook een mooie zonsondergang op Lake Powell.
Morgen is het 4th of july, weer een feestdag tijdens deze trip.

4th of July:
Dag 3 in Page, vandaag is het Independence day, de dag dat Amerika de onafhankelijkheid tegenover het Koninkrijk Groot-Brittannië in 1776 bevestigd. En dat wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gevierd. Het is een soort combinatie tussen carnaval, de intocht van Sinterklaas en Koningsdag.

De dag start om 10.00 uur met een optocht van zo’n 50 wagens, variërend van brandweer, politie, National park auto’s tot aan de plaatselijke legertruck en miss Arizona. Nagenoeg allemaal gooien ze tonnen snoep, kinderen rennen de straat op. Let wel; de kinderen, niet de volwassenen, zoals bij ons. Ze gaan ook niet staan jengelen, komen allemaal weer netjes terug en wachten op de volgende lading….. alle haren zitten na afloop ook nog op het hoofd en niemand jankt! Goeie score zeg ik… Daarna is er vertier in het park, eettentjes, luchtkussens en kraampjes met prullaria… alles voor een feestelijke dag is uit de kast getrokken. 
Wij besluiten, na een rondje langs het feestgedruis, het er nog even van te nemen en nog een paar uurtjes te chillen bij het zwembad. Wanneer we tegen 19.00 uur langs het park rijden, het dorp in, om te gaan eten, is alles al opgeruimd en ziet het park eruit alsof er niets gebeurd is😳.  17.00 uur was het feest klaar en dus ook geen minuut later! 

Om 21.00 uur wordt de dag afgesloten met vuurwerk en laat dat nou net bij ons voor de deur op de golfbaan worden afgestoken.. we zitten front row om het vanaf ons balkon te bekijken, vet gaaf; Happy Independence day!

Eén antwoord op “Page – Horseshoe Bend & Lake Powell”

  1. Jos, jij natuurlijk ook nog gefeliciteerd!
    En wat een straf voor jou, zo’n bbq🍗 heel erg vervelend😜
    Ik geniet van de foto’s en volg jullie verhalen met veel plezier.
    Geniet en veel plezier☀️🤗😘Monique

Reacties zijn gesloten.