Yellowstone, Grand Teton en Jackson Hole

Vandaag laten we West Yellowstone helaas alweer achter ons en gaan we naar Jackson hole. Maar we rijden eerst naar The Grand Prismatic spring om deze van boven af te fotograferen. Het is een pittige klim, het sneeuwt en er is door de kou veel stoom, maar het is absoluut de moeite waard. Nu zie je pas goed hoe groot dit is en ook al is er veel stoom, de mooie kleuren zie je evengoed! Moeten we nog een x terug om zonder stoom te kijken 😉

We vervolgen onze weg richting Jackson door Yellowstone en stoppen nog bij de Lewis falls, schilderachtig landschap met hoog besneeuwde bergtoppen en een waterval, wauw. 

Na een uur laten we Yellowstone echt achter ons en rijden we direct Grand Teton NP binnen, dit gaan we morgen bekijken. We rijden naar onze lodge, lunchen daar en gaan dan even het centrum van Jackson in, leuk plaatsje, toeristisch, maar absoluut gezellig. 

Daarna checken we in, een kamer in western stijl. Oud, hout op de muur, maar schoon en ze hebben schone wasmachines!! Moet ook gebeuren.

Wanneer je hier bent mag een bezoek aan de Million dollar bar natuurlijk niet ontbreken. Zadels als barkrukken, houten boomstam tafels en bier uit flessen! Te gek. We eten hier een hamburger en gaan daarna naar de Rodeo. Wat een geweldig leuke en gezellige avond wordt het, eerst op de stieren, groot en klein, vervolgens op paarden, koeien vangen, barrel race. We zijn echt in het wilde westen. Stoere cowboys en cowgirls, ik hou ervan!

Een ontbijt op de ranch, heel het dorp komt hier ontbijten, dus het zal wel goed zijn. Daarna gaan we richting Grand Teton National park. We nemen de Teton park road, een scenic byway. En worden weer getrakteerd op schitterende weidse uitzichten. Zoals ik ergens op een site heb gelezen: er bestaat geen slecht uitzicht in Teton en dat klopt… er zijn hier diverse (western)films opgenomen en dat snappen we direct. Het zijn plaatjes uit de reisgidsen. 

We rijden naar boven tot aan Jackson lake, onderweg rijden we nog Signal mountain naar boven, voor “stunning vieuws” op een meer in de vorm van een… lul 😂 Het uitzicht is prachtig overigens.



Op de terugweg rijden we via Mormon row, schuren van een oude nederzetting, welke zijn opgenomen als cultureel erfgoed, wederom lijken de plaatjes zo uit de reisgids. 

3 antwoorden op “Yellowstone, Grand Teton en Jackson Hole”

  1. Heel mooi , het lijkt afgezaagd dit steeds te zeggen maar het is zo !
    Gr. Bep en Mar

Reacties zijn gesloten.