Dag 8: Raleigh (city of oaks)

Gister avond kwamen wij tot de ontdekking dat ons volgende hotel niet meer bestaat. Het is dan nl-tijd midden in de nacht dus ff met de reisorganisatie bellen is niet echt een optie! We maken ons er niet al te druk over, komt morgen ochtend wel. Vanochtend dus ff met Tiogatours gebeld en binnen 10 minuten was alles geregeld, een ander hotel in downtown Raleigh TOP! Het weer is een stuk vriendelijker dan gister, we vertrekken vroeg richting Raleigh, de hoofdstad van de staat North-Carolina. City of oaks en inderdaad veel eiken bomen. Op 2/3 van de rit zit een groot outletcenter dus natuurlijk ff shoppen. Wat sportkleding van under armour gekocht en Sonja ging ff los bij Tommie Hilfiger. Wij rijden door naar Raleigh. Aangekomen bij het hotel worden we bijna doodgegooid met oordopjes ðŸ˜³blijkt dat het hotel midden in het uitgaansgebied van Raleigh te liggen. We gaan het beleven ðŸ¥³. 

Snel ingecheckt wandelschoenen aan en op de voetjes naar buiten. Weet je wat we doen, we nemen een Uber naar the state capitol en gaan dan terug lopen! Via fayetteville street wat het bruisende hart van Raleigh zou moeten zijn…. nou je kan er een kanon afschieten en dan raak je niemand. Verder gelopen en gegeten bij Morgan street food hall wat erg gezellig is. 

USA weetje:
North-Carolina is een van de zuidelijke staten van Amerika. Het was een van de oorspronkelijke dertien staten die de Unie hebben opgericht en zich hebben vrijgevochten van het Britse koloniale gezag. De staat grenst aan Virginia in het noorden, Tennesee in het westen aan de andere kant van de bergen en Georgia en South-Carolina in het zuiden. North-Carolina ligt in het oosten aan de kust van de Atlantische Oceaan. de beide Carolina’s werden oorspronkelijk vernoemd naar koning Karel I van Engeland. de hoofstad is Raleigh. De huidige gouverneur is de Democraat Roy Cooper.