Los Angeles – Home

Alweer de laatste stop. Los Angeles. We vervolgen de Highway 1 S, Sonja is de chauffeur vandaag dus ik heb een makkie. We hebben vandaag een lange dag rijden voor de boeg, zo’n 6 uurtjes. Het eerste stuk gaat door de bergen en langs de kust. Het is heel erg mistig, dus van rustig cruisen is geen sprake. Het zal ongetwijfeld mooi zijn, maar daar zien we nu niets van! Na een tijdje trekt dan toch de mist op en wordt het wat warmer, het is inderdaad echt een mooie route, na verloop van tijd wordt de weg gelukkig ook wat rechter. Op een gegeven moment zien we een bord met elephant seal view, huh zeeolifanten? Nog nooit van gehoord… Maar goed er zijn nog veel meer mensen met ons. Dus we gaan toch maar even kijken. Wow het hele strand ligt ermee bezaaid, het zijn een soort zeekoeien, met een slurf! Echt groot. Her en der komen we in de file, je merkt dat we weer richting de drukke bewoonde wereld komen. LA is in zicht, dwz de buitenwijken, de agglomeratie heeft zo’n 20 miljoen! inwoners, de wegen zijn gemiddeld 12 baans breed. Maar we zijn uiteindelijk op plaats van bestemming.

Zee Olifanten
Zee Olifanten

Dag 2 in LA: Na een prima ontbijtje van plastic bordjes (blijft een vreemd fenomeen hier) op naar de stad, eerst naar het Hollywood sign. De stad is druk, groot en vies. We zijn er beide niet kapot van, heel veel zwervers en bedelaars. De sign is leuk, maar niet wow. Daarna naar Hollywood blvd voor de sterren en de handen en voeten in het cement. Grappig om te zien, commercieel vreselijk uitgebuit. Na de lunch gaan we richting Glendale, Forest Lane memorial, hier ligt Michael Jackson in het mausoleum en afgelopen 25 juni was het 5 jaar geleden dat hij stierf. De begraafplaats is huge en mooi. Rijen stenen in het gras, met hier een daar een bloemetje. Het mausoleum is afgesloten, maar ervoor is het een bloemenzee en liggen er aandenken en tekeningen van fans, echt heel bizar dit. Zeer indrukwekkend. De vele prachtige rode rozen geuren nog heerlijk. Het waren er meer dan 15.000, via een site van fans geregeld.

Mausoleum Michael Jackson
Mausoleum Michael Jackson

Dag 3 in LA: Vandaag is het 2x matchday, eerst ontbijten, daarna terug op de kamer kijken naar Nederland-Mexico. Sjezus wat spannend maar gelukkig toch gewonnen. Direct daarna de auto in en naar de volgende wedstrijd… die van de LA Dodgers (baseball) Een stadion met een capaciteit van 56.000 plaatsen. Natuurlijk ook in de fanshop een leuk shirt en cap gekocht en het stadion in.   “We” winnen met 6-0 van de Saint Louis Cardinals. Echt een super ervaring en leuk om mee te maken. We sluiten onze reis in stijl af met een etentje bij ons favoriete Applebees.

Deze reis was een super gave ervaring om nooit meer te vergeten.

Travel is the only thing you buy, thats make you richer!

Morgen vliegen we terug naar huis…. ook wel weer lekker!!

2 antwoorden op “Los Angeles – Home”

  1. Oh wat jammer ook weer dat het dan toch een keer klaar is….jullie hebben een mooie reis gemaakt, die pakt niemand jullie meer af. Ik ben plezier en vooral heimwee graag meegereisd.

    Kisses

  2. Oh wat jammer ook weer dat het dan toch een keer klaar is….jullie hebben een mooie reis gemaakt, die pakt niemand jullie meer af. Ik ben plezier en vooral heimwee graag meegereisd.

Reacties zijn gesloten.