Citytrip Berlijn 2022

Vrijdag 25 november

Na een goeie (elektrische) rit zojuist aangekomen in Berlijn. Onder het genot van een heerlijk biertje naar #nedecu (Nederland – Ecuador) kijken in het hardrock café Berlin!

26 november – Bernauer Strasse

Hier staat nog een oud stuk Berlijnse muur zoals het was tot 1989. Erg indrukwekkend

Kerstmarkt Alexanderplatz

Weinachtsmarkt Gedächtniskirche
Welja we doen er gewoon nog eentje! Het is gezellig druk met veel eten, drinken en prullaria

zondag 27 november 2022

Topographie des Terrors
Zeer indrukwekkend museum over het nazi verleden van Duitsland en Berlijn. Hitler en zijn vriendjes waren echt heel ziek in hun kop!

Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie was in de tijd van het verdeelde Berlijn een van de negen controleposten op de grens van de Amerikaanse en de Russische sector, bij een doorgang van de Berlijnse Muur op de Friedrichstraße.

East Side Gallery
Van de Berlijnse Muur, het symbool van de Koude Oorlog bij uitstek, staan her en der nog stukken overeind. Het langste nog-in-tact-zijnde stuk Berlijnse Muur is de East Side Gallery. Tussen Ostbahnhof en de Oberbaumbrücke, parallel aan de Spree, staat 1.316 meter Berlijnse Muur. Niet helemaal in originele staat trouwens want over de gehele lengte van 1,3 kilometer zijn graffiti kunstwerken aangebracht. In het voorjaar van 1990, een paar maanden na de val van de Berlijnse Muur, zijn 118 kunstenaars uitgenodigd om hun visie op vrijheid op de muur te tekenen. Hiermee is de East Side Gallery het langste openbare kunstwerk ter wereld. (bron: berlijnblog.nl)

Brandenburger Tor & Holocaust Monument

2 antwoorden op “Citytrip Berlijn 2022”

  1. Goed om te zien dat alles er weer een stuk beter uit ziet ! Ik heb de andere kant ook mee gemaakt , de Muur , Check-Point Charlie , ik zie nog al die mensen de grens naar W.Duitsland overgaan .enz……
    Gr. Bertus

Reacties zijn gesloten.