Salt Lake City

Nadat we gisteren een lange reisdag hadden van Jackson Hole naar Salt Lake City is er niet heel veel spannends te melden over deze dag.

We zijn 2 nachten in Salt Lake City en het weer gaat qua temperatuur ook de goede kant op. Zoals ze hier zeggen “were in the high eighties” dit is rond de 30 graden Celsius. Heerlijk de korte broek aan en de stad verkennen. We lopen naar Temple square, waar de grootste tempel van het mormonen geloof staat. Wat het Vaticaan is, voor katholieken is Salt Lake City voor de mormonen. De tempel zelf mag je als ongelovige niet in, de andere kerken enz wel. Een daarvan, the Tabernacle, heeft het grootste pijporgel ter wereld…. dat wil ik natuurlijk met mijn eigen ogen zien!! Blijkt inderdaad een pijporgel te zijn :). We krijgen een rondleiding door een “sister” die volledig is toegewijd is aan het geloof, echt ongelooflijk dat iemand dat kan, maar goed zo krijgen we wel inside info over het geloof, wat best interessant is. Een bezoek aan het grote zoutmeer kan natuurlijk niet ontbreken. The great Salt Lake heeft 5 tot 7x meer zout in het water dan de oceaan. Later deze dag bezoeken we ook nog het “Utah State Capitol” wat ook weer een replica is van het echte Capitol in Washington DC. Vanavond gaan we bij Sonja d’r favoriete restaurant eten namelijk Olive Garden.

USA Weetje:
Je mag in Amerika met een normaal rijbewijs met auto’s tot 10 ton gewicht rijden, wordt de auto zwaarder dan heb je een groot rijbewijs nodig.