Sedona

5 juli:
Vandaag verlaten we Page, prima. Na 4 nachten is het tijd voor wat nieuws, onze een na laatste stop; Sedona, red rock/oak creek county. We hoeven maar zo’n 3 uurtjes te rijden, lunchen in Flagstaff en zijn rond 14.00 uur in Sedona, laatste stuk de scenic byway genomen, Beautiful, langs de rivier oak creek en langs slide rock state park. Heel druk ook wel 😬, daar hoeven we dus niet heen. Sedona downtown is ook erg druk, wij slapen in Oak creek, wat een stuk rustiger blijkt te zijn. Sedona is in 3en verdeelt, westen, centrum en oak creek dus. Ook is alles in Sedona laagbouw en gekleurd naar de aarde kleuren van het landschap. We mogen vroeg inchecken, mooi nieuw, modern hotel en we gaan direct chillen bij de pool. Ook top!  Kortom niets te klagen komende dagen. 

6 juli:
Wij trekken er na het ontbijt op uit en gaan richting Cathedral rock en Castlerock, een vortex punt. Sedona is een spirituele plek en de vortex punten (energie punten) zijn hier dan ook rijkelijk aanwezig in het landschap. Ook zijn er veel trails rondom deze vortex punten. Wij lopen de Baldwin trail.  We gaan tot ongeveer halverwege, want het is bloedheet en de schaduw houdt op. Al met al zijn we een uur onderweg geweest en hebben we ruim 3 km gelopen en 51 hoogtemeters, niet slecht, maar bovenal een mooie wandeling, tussen het rode gesteente waar tegen de groene begroeiing mooi afsteekt. Van de vortex overigens weinig gemerkt…
We rijden ook nog naar Bellrock en besluiten de rest morgen te gaan doen. Het wordt nu gewoon te warm. De middag besteden we lekker in de schaduw aan de pool. Na het eten gaan we naar De Airport overlook om daar met de helft van Sedona zonsondergang te bekijken. We hebben ondanks de drukte toch nog een mooie spot weten te “bemachtigen”, de zonsondergang is prachtig evenals het uitzicht op Sedona en de roodgekleurde bergen. Wij begrijpen wel waarom de halve stad hier staat! Er wordt ook nog een didgeridoo, meditatie healing achting iets gegeven, alles kan hier in  deze spirituele, artistieke Ibiza-achtige sferen. 

7 juli:
Vandaag is de dag van de finale WK vrouwenvoetbal, om 8.00 uur begint de wedstrijd USA vs The Netherlands. Vroeg ontbijten, de tv staat al aan met voorbeschouwing en alle aanwezige amerikanen zitten gebiologeerd naar de tv te kijken. Helaas was Team USA iets te sterk. Verder nog een aantal viewpoints bezocht met mooie vergezichten. Bijzonder ook de Chapel of the Holy Cross, een kleine kapel in de berg. Aldaar een super mooi uitzicht. Ook de kapel zelf is indrukwekkend.

Eén antwoord op “Sedona”

Reacties zijn gesloten.