Yellowstone National Park

en we zijn weer onderweg. We verlaten ons troosteloze Days-Inn Hotel in Gillette en zetten koers naar Cody. Het is een kleine 4 uurtjes rijden. We zijn vroeg wakker dus na het ontbijt meteen de auto in en om 7:30 am rijden weg. De route loopt via een deel van de Interstate en het laatste stuk is een scenic byway. Wederom worden we getrakteerd op wilde beesten, wederom een “Moose” dus vol in de ankers, auto langs de kant van de weg, telelens op de camera en als een ware Freek Vonk stond ik daar op de vluchtstrook foto’s te maken. De route verder is prachtig. Omstreeks middaguur arriveren we in Cody. Deze plaats is gesticht door Buffalo Bill (echte naam Willam Frederick Cody) in 1896, de plaats werdt dus vernoemd naar zijn echte achternaam.

Nu even naar Yellowstone!!! Ahumm Het park zelf heeft een oppervlakte van 8983 km² en heeft ruim 800 km aan verharde wegen. Cody ligt op 80 km van de ingang van het park. een lekker ritje dus. We hebben een klein stukje gezien en geroken, wat een lucht zeg, rotte eieren! Morgen gaan we voor de rest van de onderste helft bekijken

’s Avonds heerlijk gegeten bij een BBQ restaurant. Dat was echt subliem.

En daar gaan we dan.. Yellowstone wat een natuurgeweld zeg, geisers, hotsprings Buffalo’s wat geweldig is het hier. Voor de tijd van het jaar is het best fris, (40° Farenheit, zo’n 5 graden celsius) dus maar een warme trui en pet gekocht in de Yellowstone Store. Normaal voor de tijd van het jaar is het hier nu ongeveer 20 a 21 graden. We hebben geen wintersport geboekt, maar daar lijkt het wel op. Ook hier ook weer sneeuw en hagel onderweg.

Uiteraard stoppen we bij de bekendste geiser van het park, zoniet van het hele land, The Old Faithfull, bewapend met sportstand op de fotocamera en de go-pro in de aanslag is het wachten totdat deze uitbarst, wat ongeveer eens per 90 minuten gebeurt. We wachten met ongeveer met alle bewoners uit Wyoming eo in de bittere kou en snijdende wind op het natuurgeweld. Eenmaal daar vlogen de “oh’s en ah’s” om ons de oren. Maar eerlijk gezegd hebben wij veel mooiere dingen in Yellowstone gezien. bijv. Mammouth Hotspring’s, Norris Geyser Basin….. te veel om op te noemen. Wat super gaaf is het hier. En als klap op de vuurpijl hebben we vandaag ook nog twee maal beren gezien, een bruine met twee welpen en een zwarte… A dream came true!
Aan het einde van de dag terug naar het hotel…. file, een paar Buffalo’s hadden bedacht om de brug te bezetten en niemand kon nog voor of achteruit, met ruim een uur vertraging kwamen we dan in ons hotel aan. Zo is de natuurrrr ook 😉

Morgen gaan we alweer dit schitterende park verlaten op naar nog meer mooie avonturen.

3 antwoorden op “Yellowstone National Park”

  1. Leuk en mooi ga zo door , ik lees het graag !
    Gr. en 💋💋💋 Mar en Bep

  2. Een ware Freek Vonk haha geweldig! Ik krijg ook trek in barbecue. Laat die eieren lucht maar zitten 😉

  3. Leuk hoor de stukjes die jullie schrijven..en de foto’s natuurlijk😉.

Reacties zijn gesloten.