Van Death Valley naar Mariposa via Yosemite

Er staat een lange rit op het programma, dus de wekker gaat om 5.45!
Even een ontbijt op de ranch en off we go.

Op weg naar Yosemite National Park. De rit duurt ongeveer 6,5 uur volgens de navigatie, maar is “maar” 332 mile. Nou over 530 km. doe je doorgaans geen 6,5 uur. Maar goed, vol goede moet gaan we op pad.

Door Death Valley de nodige dips in de weg, een soort lancering als je er te hard doorheen rijdt. En je ziet werkelijk niemand onderweg. De bergpas over, je moet immers het dal uit en we komen op een weg wat op een snelweg lijkt, zal het dan toch waar zijn dat we er niet zo lang over doen?

Onderweg komen we in Bishop langs een Nederlandse bakker, druk. Echt je vraagt je af waarom niet heel Amerika brood zoals dit bakt. Maar goed even een stroopwafel en een sandwich naar binnen en we vervolgen onze reis.

We gaan over de Tioga pass, een 3000 meter hoge pas welke sinds begin juni weer open is (wordt in de winter afgesloten wegens sneeuw). Nou succes….. De weg is prachtig, maar de ene haarspeld bocht volgt op de andere, dus ja nu snap ik ook waarom het zo lang duurt. Je kunt niet harder dan 25 mile op de meeste stukken. Ik ben benieuwd wat Yosemite nog meer heeft te bieden, maar dat zullen we morgen zien.

20140620-200732-72452419.jpg

3 antwoorden op “Van Death Valley naar Mariposa via Yosemite”

  1. Wegens ontzettend goed internet (not) het volgende bericht er direct achteraan!

  2. Gaaf dat jullie de pas hebben gedaan. Ennuh geef mij het adresje van de bakker voor onze volgende trip 😉

Reacties zijn gesloten.